Potilasvahinkoilmoitus

Miten minun tulisi toimia potilasvahingon selvittämisessä? Laadinko ensin vahinkoilmoituksen potilasvahingosta itse ja missä vaiheessa tulisi ottaa mukaan lakimies ilmoituksen ja liitteiden osalta katsomaan että kaikki tarvittava on mukana?

Lakimies Joni Siikavirta vastaa:

Potilasvahinkoilmoitus kannattaa aina tehdä ihan itse, siihen ei tarvitse lakimiehen apua. Riittää, kun vahinkoilmoituksessa itse selostaa lyhyesti mitä tapahtui, missä ja milloin. Mitään sellaista virhettä ilmoituksessa ei voi tehdä, mikä johtaisi oikeudenmenetyksiin. Vahinkoilmoitusta ja vaatimuksia voi tarvittaessa myöhemmin vapaasti täydentää ja tarkentaa. Jos hoitopaikkoja on useita, niin olennaista on tehdä erillisen ilmoitukset kaikista paikoista, jotta koko hoitoketju tulee tutkittua.

Vahinkoilmoituslomakkeen saa netistä esim. http://www.potilasvahinkoapu.fi. Ilmoitus tulee lähettää kirjeitse Potilasvakuutuskeskukseen osoitteella Itämerenkatu 11-13, 00180 HELSINKI. Potilasvakuutuskeskus hankkii tarpeelliset selvitykset, joten asiakirjoja ei tarvitse itse liittää mukaan. Voi olla kuitenkin hyödyllistä tilata itseään koskevat potilasasiakirjat ja tarkistaa, ettei niissä ole olennaisia virheitä tai puutteita.

Jos Potilasvakuutuskeskuksesta tulee kielteinen päätös, niin siinä vaiheessa erikoistunut lakiapu saattaa olla tarpeellista.

stetoskooppi